Elektronisk SIM-kort (e-SIM)

Elektronisk SIM-kort (e-SIM) ble lansert i Norden i mai 2016, og er et digitalt SIM-kort som allerede er innebygget i mobiltelefonen eller nettbrettet når du kjøper det. Dette gjør at man enkelt kan bytte mobiloperatører med noen tastetrykk i stedet for fysisk å måtte bytte SIM-kort. Med e-SIM-kortene kan man bytte mobiloperatør med et tastetrykk, og man vil derfor kunne velge en utenlandsk operatør en liten periode man er utenlands for å senke for eksempel roaming-kostnadene.

Få begrensnindownload-52ger

En av fordelene til e-SIM-kortet er at det kan plasseres i så små enheter som tynne fitness-armbånd på grunn av størrelsen. Kortet er heller ikke begrenset til å kun brukes i små, håndholdte enheter – det er også fullt mulig å koble e-SIM-kortet opp mot for eksempel bilen, slik at du kan nås selv om du har glemt mobiltelefonen din hjemme.

For å aktivere e-SIM-kortet på de ulike enhetene, må man skanne en QR-kode som finnes på mobiloperatørenes nettsider. Når man har logget seg på har man full tilgang til kontakter, meldinger og applikasjoner, og man kan med e-SIM være koblet på flere enheter samtidig.

Tryggere

Med mobiltelefoner uten innebygd SIM-kort, er det enkelt for tyver å formatere og restarte mobilen så den blir som ny. Et produkt som bruker e-SIM er bundet til brukeren slik at uvedkommende ikke kan stjele enheten for så å putte inn et nytt SIM-kort. Dette kan derfor forhindre muligheten for å ta i bruk en stjålen enhet.

Spesifikasjonene til e-SIM kommer fra organisasjonen GSMA (Groupe Speciale Mobile Association), og støttes av en hel del mobiloperatører og produsenter- deriblant Apple, Samsung og Telenor.

Per dags dato er ikke e-SIM å finne i noen telefoner, men i en smartklokke, Samsung Galaxy Gear S2 3G. Mobiloperatøren One Call har smartklokken eksklusivt ut 2016, og antakelsen er at e-SIM vil komme sterkt på banen av andre operatører og produsenter etterhvert.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *