Forskjellen på SIM-kort og minnekort

Det er mange likheter (og ulikheter) mellom et SIM-kort og et minnekort. Begge er lagringsenheter, eller informasjonskapsler, som sparer på ønsket informasjon. Men informasjonen på et SIM-kort karakteriseres som mer privat og er gjerne låst av den firesifrede koden (PIN-kode), som brukes som standard på adownload-51lle SIM-kort. Dette er en kode du gjerne får tilsendt sammen med selve SIM-kortet, men som du senere kan velge å endre ved behov.

Minnekortet setter man også inn i mobiltelefonen, men den har ingen chip på seg, og regnes derfor ikke som et såkalt smartkort. Minnekortet inneholder ingen privat informasjon, og du trenger ingen kode for å logge deg på enheten. Et minnekort kan også settes inn i en pc, et kamera eller lignende, og brukes hovedsaklig til å lagre bilder, filmer og spill på.

Meldinger og kontakter

SIM-kortet lagrer som hovedregel automatisk mobiltelefonens tekstmeldinger (SMS) og kontakter. Lagringsplassen på et SIM-kort varierer sterkt fra å kun kunne lagre fem kontakter i de første SIM-versjoner, fra å lagre opptil 250 kontakter i de nyere versjonene. Her har du en god fordel om du har et minnekort i tillegg, hvor du kan lagre eventuelle kontakter som ikke får plass på SIM-kortet. Minnekort har stor variasjon i lagringsplass, og man kan velge selv hvilken størrelse (hvor mange Gb lagringsplass) man ønsker å ha.

Et SIM-kort stammer fra smartkortet, og er i samme familie som bankkort, adgangskort og Norsk Tipping kort. Dette er alle kort som inneholder konkret informasjon om brukeren, mens minnekortet i seg selv ikke inneholder noe informasjon (med mindre man laster noe over på det). Minnekortet vet ikke hvilket land brukeren befinner seg i eller om det er en mobil enhet eller et kamera den er koblet til.

Mange mobileiere velger å ha et minnekort, i tillegg til SIM-kortet og mobilens egen lagringsplass. Grunnen er, at om man tar opp mye av mobilens plass, så kan telefonen over tid bli tregere. SIM-kortet alene har som regel ikke plass til så mange bilder og filmer.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *