Hva er egentlig et SIM-kort?

SIM er en forkortelse for Subscriber Identity Module, og er en bærbar minnebrikke som kan settes inn i de fleste mobiltelefoner. SIM-kortet kan lagre informasjon som kontakter, passord, bilder og tekstmeldinger, og gjør det enkelt å flytte informasjon fra mobiltelefon til mobiltelefon.

Om du skal kjøpe deg nym2m-sim-card mobiltelefon, vil det derfor ikke være nødvendig å måtte opprette kontaktene dine på nytt, de vil ligge på den nye mobiltelefonen etter at du har satt i ditt personlige SIM-kort.

Hvert SIM-kort er ulikt, og har sitt eget identifikasjonsnummer for å koble deg til riktig operatør. Det er med andre ord det som gjør at mobiltelefonen vet hvem brukeren er. For eksempel: din mobiltelefon er gått tom for strøm, og du kan ikke nummeret til din søster utenat. Da kan du, ved å låne en mobiltelefon, sette inn ditt eget private SIM-kort. Når du skrur på telefonen vil du finne kontaktene dine, og du vil kunne ringe uten å bruke av ringetiden til kameraten din. Ikke nok med det, så vil også ditt nummer dukke opp på din søsters telefon, så hun vet at det er deg som ringer.

PIN-kode

Informasjonen du har lagret, kan ikke brukes av andre med mindre de vet hva din personlige adgangskode (PIN-kode) er. PIN-koden er firesifret, og man får den som regel utlevert sammen med SIM-kortet av forhandler eller teleoperatør, men man kan endre PIN-koden selv på mobiltelefonen senere om man ønsker det.

PIN-koden må tastes inn hver gang mobiltelefonen skrus på for at informasjonen din skal vises. Om man glemmer PIN-koden sin, kan man som en ekstra sikkerhet bruke kortets PUK-kode for å låse opp telefonen.

PUK-kode

Hvert SIM-kort har en unik PUK-kode som kun brukes dersom man har blokkert sitt eget SIM-kort ved å taste inn feil PIN-kode for mange ganger. PUK-koden er åttesifret, og sendes sammen med SIM-kortet. Den kan også hentes ut hos din mobiloperatør, enten ved innlogging på deres nettsider eller ved fremvisning av legitimasjon i en av deres butikker.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *