Hos Simcon.no kan du finne ut av alt du trenger å vite om datidens, nåtidens og framtidens SIM-kort. Lurer du på hvordan et SIM-kort fungerer, om du har riktig type SIM-kort eller hva som er forskjellen på et SIM-kort og et minnekort? Da har du kommet til rett sted!

Det har skjedd store forandringer i teknologien de siste årene, og uten å tenke over det, har det skjedd en del med mobilenes innmat også. Det første SIM-kortet som kom på markedet var på størrelse med et bankkort, men etterhvert som de mobile enhetene har blitt mindre og mindre, har det vært et behov for også å gjøre SIM-kortene mindre, men likevel å kunne gjøre det på en måte slik at den samme funksjonaliteten til kortet er tilstede. Kanskje til og med enda litt flere funksjoner enn tidligere.

Hvert SIM-kort har hver sin identitet, og det er det som gjør at man kan koble seg opp mot et bestemt nettverk, og enkelt kunne bytte mobiltelefon uten å måtte bytte operatør. For eksempel: du er på hyttetur med en kompis og finner ut at du må ringe hjem til mor. Når du finner fram mobiltelefonen din er den gått tom for strøm, og kameraten din har ikke flere tellerskritt eller ringeminutter på sin telefon. Da kan du ta ditt SIM-kort ut av din mobil og inn i mobiltelefonen til kameraten din. Etter at du har tastet inn din personlige PIN-kode kan du enkelt finne fram ditt mors nummer i kontaktlisten din, og du kan ringe henne siden mobiltelefonen nå er koblet opp mot din teleoperatør, og ikke din kamerat sin.

På denne måten er SIM-kortet en enkel, portabel løsning. Reiser man utenlands ofte, er det kanskje enda gunstigere med det nye elektroniske SIM-kortet (e-SIM), som kommer på markedet.

Er du interessert i å gjøre verden bedre?
Ta del i miljøkampen og bli inspirert av Erik Langaker og Siri Kalvig.