Hvilke typer fins det?

Det første SIM-kortet var på størrelse med et bankkort, men etterhvert som mobilene har blitt mindre, har vi fått flere alternativer til hvilket SIM-kort vi skal velge.micro-sim

  • SIM-kort
  • Micro-SIM
  • Nano-SIM

Vanlig SIM, Micro-Sim og Nano-SIM er teknisk sett helt identiske. Den eneste forskjellen er mengden plast som er rundt chipen. Nå har også e-SIM (et elektronisk SIM-kort) kommet på banen, som gjør at plassbesparelsen blir enda større.

Vanlig SIM

Vanlig SIM-kort har dimensjonene 25mm x 15mm, og blir ofte kalt for Standard-SIM. Dette er det mange ser på som den tradisjonelle størrelsen til et SIM-kort, selv om det i dag faktisk har blitt mer vanlig med både micro-SIM og nano-SIM.

Micro-SIM

Micro-Sim-kortet har samme tykkelse og kompatibilitet som det vanlige SIM-kortet, men har mindre dimensjoner. Målet på micro-SIM-kortet er 15mm x 12mm. Denne størrelsen ble utbredt av ETSI for å passe inn i mindre mobile enheter, som var for små til det vanlige SIM-kortet.

Micro-SIM-kortet ble først introdusert av flere forskjellige mobiloperatører under lanseringen av Ipad, og senere for mobiltelefoner. Iphone4 var den første mobiltelefonen som tok i bruk micro-SIM i juni 2010.

Nano-SIM

Nano-SIM-kortet ble introdusert av Apple i 2012, og er med sine 12,3 x 8,8 mm ca. en tredjedel mindre enn Micro-SIM. Hensikten med å få størrelsen på SIM-kortene ned, var at de kunne produsere mobiltelefoner som var enda tynnere og mer kompakte enn tidligere. Kun en tynn stripe plast er spart rundt chipen, for å forhindre kortslutning. I tillegg er nano-SIM-kortet 12% tynnere enn sine forgjengere.

Mange mobiltelefonoperatører opererer med et “multi-SIM”. Det er på størrelse med det første SIM-kortet som kom ut (på størrelse med et bankkort), og som kan knekkes ut til å bli et vanlig SIM-kort, et micro-SIM, eller et nano-SIM. På denne måten slipper kunden selv å tenke på hva slags SIM-kort som må bestilles til sin mobiltelefon.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *